Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Навчальний рік для багатьох львівських шкіл розпочнеться з нервів та головної болі. Адже в області катастрофічно не вистачає транспорту для перевезення школярів.

Як повідомляє керівниця департаменту освіти і науки облдержадміністрації Любомира Мандзій, Львівщині бракує понад 45 автобусів для перевезення учнів до опорних шкіл.

Тендер на перевезення оголосили ще в квітні, але до цих пір питання залишилося не вирішиним. У адміністрації області висловлюють надію, що цю проблему вдасться врегулювати до жовтня цього року.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів
Показати ще

Також Любомира Мандзій повідомила про інші гострі питання, які стоять у школах області. Серед них низька забезпеченість освітніми кадрами та дефіцит коштів на виплату зарплат педагогам.

В області дітей до освітніх установ перевозять близько 340 автобусів. В рамках субвенції на розвиток освіти на Львівщині мають намір докупити ще 44 автобуса. Крім того, оголошено тендер на 4 спеціальні автобуси для дітей з особливими потребами та на одну машину-автобус для інклюзивного ресурсного центру. Кошти на придбання транспортних засобів передбачені у співфінансуванні з громадами.

Нагадаємо, що 1 вересня 2019 року випадає на неділю. Як будуть святкувати школярі і коли розпочнеться навчання

Як повідомляв портал Знай.ua, у новому навчальному році одеські школи працюватимуть у другу зміну

Також Знай.ua писав про особливості і традиції першого дзвоника 2019