Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

За попередніми висновками експертів, будинок по вулиці Грушевського у Дрогобичі, який був зруйнований від вибуху, ймовірно, обвалився через неправильно збудовані підпірні стіні.

Цегляний будинок був зведений ще у 1960 році та розрахований на 64 квартири. Через вибух обвалився другий під'їзд, пошкодило 3 однокімнатні помешкання та 5 трикімнатних. Повністю зруйновані 4 однокімнатні, 3 трикімнатні і приміщення перукарні.

Наразі рятувальники продовжують розбирати завали, не виключена можливість обвалу інших елементів конструкцій багатоповерхівки, а саме плит перекриття.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Зараз також проводяться заходи по відселенню мешканців будинку.

Остаточний висновок про причину трагедії буде зроблено після повного розбору залишків будинку.

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин у мережі Фейсбук прокоментував: " Будинок зруйнований, причини ще з'ясовуються, схоже на обвал. Створені проблеми з підпірними стінами, помилки при будівництві ще в 1960-х. На місці працюють рятувальники, проводяться заходи щодо відселенню. Після розбирання завалу будуть відповідні висновки причин трагедії. До жаль, загинули люди. Молимося за тих, хто ще під уламками. Надія є завжди".

Нагадаємо, що 22 серпня вранці у Києві на вулиці Правди, 66 "Газель" провалилася в яму на асфальті.

Як повідомляв портал Знай.ua, на Одещині водолази дістали з води річки Дунай тіло потопельника.

Також Знай.ua писав про те, що у Дніпрі чоловік і його собака потрапили у комунікаційний колодязь.