Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Трагічний випадок на Львівщині набув широкого резонансу далеко за межами України. Його засудили ООН, Парламентській асамблеї Ради Європи і посольстві США в Україні.

23 червня 2018 року учасники угруповання "Твереза і зла молодь" атакували табір ромів поблизу Львова. У Кривавій акції брали участь 14 чоловік, серед яких були двоє неповнолітніх - Андрій І. та Юрій Р., які були озброєні металевими трубами. Один з них брав участь у погромі табору, а другий був біля місця події.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Інші 12 фігурантів справи вдягли маски і рукавички і озброїлися металевими трубами, дерев'яними палицями, ланцюгами і молотком.

Від ножових поранень загинув 24-річний чоловік, ще чотири людини, серед яких 10-річна дитина, отримали тілесні ушкодження. Всі жертви – роми із Закарпаття.

Справу двох неповнолітніх нападників виокремили у окреме кримінальне провадження.

14 серпня Пустомитівський районний суд Львівської області визнав винним у хуліганстві обох школярів ( ч. 4 ст. 296 Кримінального Кодексу України) та обрав запобіжний захід у вигляді чотирьох з половиною років позбавлення волі. Як стало відомо, юнаки уклали з судом угоду про визнання провини яку направили в суд 5 серпня. Угоду було затверджено, тож обвинувачуваних звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном у півтора роки. Вони повинні періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, а також повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Вирок має вступити в силу протягом місяця, якщо не буде подана апеляція.

Нагадаємо, що у Дніпрі 15-літні хлопці пограбували чоловіка на автомобільній стоянці.

Як повідомляв портал Знай.ua, з’явились нові подробиці у справі про вбивство дівчини на Холодній Горі

Також Знай.ua писав про те, що свідків жорстокого вбивства Яни Шевченко у Харкові намагались залякати