Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Сьогодні, 22 серпня, день обіцяє бути сонячним та безхмарним. Полуднева спека трохи спаде, місцями дутиме вітер, однак львів'янам ще вдасться насолодитися літнім теплом.

Вночі стобчик термометра триматиметься на позначці у плюс 15 градусів Цельсія. Вітер північний, 3-4 метри за секунду.

Зранку сонце підніметься над Львівщиною нагріє повітря до плюс 16 градусів.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Ближче до обіду температура повітря підніметься до 20 градусів. Максимальної позначки у 22 градуси за Цельсієм стопчик термометра досягне після 15:00.

Протягом дня очікується північно-східний вітер зі швидкістю 4 метри за секунду. Також можливі пориви - 8-9 метрів за секунду.

За церковним та народним календарем сьогодні вшановують пам'ять святого Матвія – одного з учнів Ісуса, котрий став одним з 12 апостолів після Іуди Іскаріота. У книзі Дії Апостолів ім'я Матфія згадується лише один раз. Про нього йдеться, коли Петро пропонує апостолам вибрати учня, який займе місце Іуди, який зрадив Ісуса і покінчив життя самогубством. Тоді вибір стояв між Матвієм і Варсавою. В результаті жереба 12-им апостолом став Матфій.

Народні прикмети 22 серпня

Південний вітер з вихрами на Матвія – до сніжної зими.

Потрібно подивитися на воду в полудень 22 серпня. Якщо вона тиха, то осінь теж буде спокійною, а взимку хуртовин практично не буде.

Якщо на Матвія встановлюється спекотна погода, або йдуть дощі, то такими ж будуть і наступні кілька днів, а осінь значно затягнеться у часі.

Рясна роса вранці 22 серпня віщує сонячний і теплий день.

Матвій негоду підпускає – осінь стає ближче.

Нагадаємо про прогноз погоди від синоптиків на четвер 22 серпня в Україні.

Як повідомляв портал Знай.ua, на Заході очікується сонячна погода

Також Знай.ua писав про те, що медики закликають українців відмовитися від використання зеленки і йоду при обробці ран, називаючи їх пережитками минулого, оскільки сучасна медицина пішла далеко вперед.