Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

На Львівщині не вщухають випадки укусів отруйних змій. Цого року по області зафіксовано більше сорока госпіталізацій через напади повзучих тварюк через їх небачену досі активність.

У Департаменті з питань цивільного захисту населення повідомили про два чергових випадки отруйних укусів.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Перший випадок стався у місті Сколе. Чоловік 1985 року народження працював на своїй присадибній ділянці. Під час виконання робіт його вкусила змія у кисть правої руки. Потерпілого негайно доправили до Сколівської Центральної районної лікарні у стані середнього ступеню важкості.

Інший потерпілий - мешканець села Рибник Дрогобицького району - відпочивав на березі річки, коли отруйна змія вкусила його у праву стопу. Його було госпіталізовано до Бориславської Міської клінічної лікарні о 18:15. Стан чоловіка 1986 року народження - середнього ступеню важкості.

Потрібно якнайшвидше потрапити до лікарні та отримати фахову допомогу. Адже укуси небезпечні саме ускладненнями, що можуть після них виникнути. Якщо транспортування до лікарні займає багато часу, варто надати домедичну допомогу постраждалому.

Що робити при укусі отруйної змії:

Зберігайте спокій та не панікуйте.
Перемістіть людину у зручне положення та стежте, щоби вона менше рухалася.
Звільніть місце укусу від будь-якого стискання (від взуття, одягу чи прикрас). Особливо при швидкому наростанні набряку.
Під час транспортування бажано зафіксувати кінцівку в припіднятому положенні — з допомогою шини або підручними засобами.
Місце укусу потрібно обробити антисептичним розчином. Для цього на рану накладається циркулярна пов’язка, що злегка здавлює кінцівку. З допомогою неї можна запобігти забрудненню рани та зменшити швидкість розповсюдження отрути по лімфатичним судинам.
Якщо у постраждалого є тривога — слід його/її заспокоїти або дати заспокійливі засоби.

Нагадаємо, що в День безпритульних тварин у Запоріжжі масово потруїли собак: хвостаті вмирали в страшенних муках.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Канаді під час зйомок власного проекту трагічно загинув відомий французький композитор Жюльєн Готьє. На нього напав ведмідь гризлі.

Також Знай.ua писав про те, що в інфекційне відділення міської лікарні через отруєння креветками потрапило 19 осіб.