Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Літо у Львові ще продовжує впевнено тримати свої позиції. Тож сьогодні, 19 серпня, сміливо можна будувати плани відпочинку на природі після довгого робочого дня.

Хоч вночі буде досить прохолодно, а температура повітря становите всього 15 градусів за цельсієм, уже від ранку сонце підніметься над горизонтом та почне свою незмінну роботу.

Повітря над Львівщиною сьогодні прогріється до 28 градусів, тому слід лишати парасольки вдома, скидати светри та насолоджуватися останніми тижнями літа.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Галичиною сьогодні цілий день гулятиме південний вітер зі швидкістю до 3 метрів за секунду.

Також можливі пориви вітру до семи метрів за секунду. Опадів не очікується.

19 серпня православні християни відзначають Яблучний Спас або Преображення Господнє. Це одне з найважливіших свят для селян. Говорили, що 19 серпня можна зустрічати осінь – погода стає прохолодною. "Прийшов Спас – держи рукавиці на запас". Сьогодні треба святити в церкві яблука і мед. Не рекомендувалося їсти яблука і виноград до Яблучного Спасу.

Народні прикмети цього дня:

  • Який Яблучний Спас – таким і січень буде.
  • Погода на Яблучний Спас визначає, за прикметами, яким буде свято.
  • Покрова – сухий день – восени теж буде мало опадів.
  • Ясна погода – зима буде холодною.
  • Якщо не їсти яблук до Яблучного Спаса, 19 серпня, а потім в свято скуштувати яблуко з медом і загадати бажання, то воно неодмінно здійсниться

Нагадаємо, що погода 19 серпня-Яблучний Спас буде для українців теплою і сухою, короткочасні опади пройдуть лише на сході країни.

Як повідомляв портал Знай.ua, майже у всіх областях у понеділок очікується +25...+30 градусів

Також Знай.ua писав про те, що з середини тижня очікується підвищення до 32-37 градусів