Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Погода на Львівщині 18 серпня сьогодні не надто примхлива: буде сонячно та доволі тепло.

Хоч вночі сьогодні й буде по осінньому прохолодно - у середньому 12 градусів тепла - але вдень сонце готуватиметься до Яблучного Спаса і розігріє повітря до 25 градусів за Цельсієм.

Опадів сьогодні не очікується. Вітер не значний, зі швидкістю 3-4 метри за секунду. У ввечері слід чекати поривів до восьми метрів за секунду, які наженуть трохи хмар на Львівське небо.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Іменини цього дня святкують Вікентій, Дарина, Євдоким, Євдокія, Євстигній, Іриней, Максиміліан, Нонна, Феоктист, Христина, Юхим.

Селяни 18 серпня закликали жниви, виходи на поле і, обернувшись на чотири сторони, закликали землю допомогти у дозріванні посівів.

Також збирали цибулю.

Прикмети цього дня:

  1. Яка погода 18 серпня – таким і грудень буде
  2. Якщо цибуля прозрівала 18 серпня – вважалося, що селянин урожай втратив
  3. Не можна в поле співати – тільки по дорозі
  4. П’явки на поверхню води спливають – дощ буде
  5. Земляні хробаки виповзли 18 серпня з-під землі – чекай дощу
  6. Увечері відлуння чується далеко – буде теплий день. Якщо ж відлуння 18 серпня глухе, то наступний день буде похмурим

Нагадаємо, що в Україні очікується потепління

Як повідомляв портал Знай.ua, у неділю, 18 серпня, православні християни відзначають передсвято одного з найважливіших християнських свят - Преображення Господнє.

Також Знай.ua писав про те, що екологічну катастрофу на Чорному морі показали в інфографіці