Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

На Львівщині тривають судові засідання у справі про причетність до смерті пацієнта через невірний діагноз.

Як відомо, непрофесіоналізм лікарів призвів до смерті 12-річного Романа Кулака у Жидачівській районній лікарні. Хлопчик помер від завороту кішківника, коли медики лікували його від отруєння та теплового удару. Слідство триває з 2017 року, але лише у грудні 2018 причетним лікарям Юрію Михайлюку та Ганні Чущак оголосили підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 140 Кримінального Кодексу України (неналежне виконання професійних обов'язків медиком). Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Батько померлого хлопчика розповів, що винний у справі лікар ігнорував засідання суду по цій справі мотивуючи свою відсутність лікарняним. Згідно коментару адвоката, лікар не може ходити і пересувається виключно в межах квартири. Натомість знайшлися свідки, серед яких і сам батько, які бачили його у Жидачеві. Обурений батько написав заяву в департамент охорони здоров'я ЛОДА, аби там провели розслідуваня.

В департаменті призначили комісію з цього приводу, яка виявила, що лікування та обстеження Михайлюка проводилося з порушенням наказів МОЗ та клінічних протоколів. Хворий лікар звернувся до невропатолога зі скаргами на біль у шиї, а потім зі скаргами на головний біль, запаморочення, похитування при хотьбі. Обстеження, необхідні при таких діагнозах, ніхто не проводив.

З висновків комісії: "Враховуючи не описані скарги при первинному огляді, розбіжності між даними клінічного огляду пацієнта, виставленим діагнозом та призначеними обстеженнями, відмову від фізіопроцедур, порушення режиму, члени комісії не можуть підтвердити факт захворювання, обгрунтованість виставленого діагнозу та перебування на листку непрацездатності".

Причетним до видачі лікарняного лікарям оголошено догани, ще одна лікарка зараз знаходиться у відпустці. При поверненні її чекає дисциплінарна відповідальність.

Нагадаємо, що на Дніпропетровщині чоловік пограбував і вбив пенсіонерку.

Як повідомляв портал Знай.ua, чоловік повідомив, що з Закарапття аж до столиці пасажири їхали у вагоні, в якому зламався кондиціонер

Також Знай.ua писав про те, що всіх зараз цікавить питання, як же буде працювати новообраний парламент, де левова частка депутатів новачки.

https://www.youtube.com/watch?v=tS0hv1caXuU