Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Співробітники Служби безпеки України накрили російського шпигуна-пенсіонера, який зливав важливу державну інформацію ворожому сусідові.

Як стало відомо, усі дані, які розвідник збирав на заході країни, передавалися через російського розвідника, що працював "під дахом" генконсульства Російської Федерації у Львові. Наразі шпигуна позбавили дипломатичного прикриття устатусі консульської посадової особи та оголосили його «persona non grata». Зараз він уже виїхав за межі України.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Щодо затриманого шпигуна, то йому закидають підозру про державну зраду( ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України ). Зараз цими матеріалами займається суд.

Прес-служба Служби безпеки України повідомляє, що шпигун є місцевим жителем, пенсінером-військовим, а наразі й керівником однієї з громадських організацій. Він збирав розвідувальну інформацію про політичних і громадських діячів, підрозділи ЗС України, спеціальні та правоохоронні органи, іноземних військових інструкторів в західному регіоні країни.

До спецслужб Російської Федерації він примкнув у 2014 році.

Нагадаємо, що Служба зразка 2014 року кардинально відрізнялася від сьогоднішньої СБУ

Як повідомляв портал Знай.ua, 3 червня в Одеському аеропорту затримали громадянку РФ, яка здійснювала інформаційно-підривну діяльність щодо України.

Також Знай.ua писав про те, що у мережі з'явилося відео ДТП в Тулі (РФ) з участю колони танків