Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Що чекати від погоди сьогодні, 13 серпня?

На Львівщині сьогодні світитиме сонце протягом усього дня, лише увечері небо вкриється хмарами і омиє землю дощем. Місцями слід очікувати грози, тому обов'язково слід взяти з собою парасольки на вечірню прогулянку.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нічна температура повітря 20-22 градуси вище нуля, удень буде спекотно: плюс 26-28 градусів за Цельсієм.

Вітер сьогодні очікується помірний, 3-4 метри за секунду.

13 серпня церква вшановує пам'ять Євдокима Каппадокиянина, який проживав на території Малої Азії в IX столітті.

Згідно з переказами, непорочне життя Євдокима було угодне Богові, і той покликав його на небеса у віці 33 років. Після смерті праведника біля його гробу стали відбуватися різноманітні дива, зокрема, хворі отримували зцілення. Через кілька місяців, відкривши труну, виявили нетлінні мощі святого, які пахли. Євдокима шанують як хранителя дому та сім'ї.

Цей день відомий як заговини перед наступаючим Успенським постом, який проходить з 14 по 27 серпня. Так, люди до 13 серпня їли овочі, плоди і ягоди, випікали хліб з нового врожаю. Дуже популярна була ріпа, яку варили, смажили, використовували в якості начинки для пирогів, готували квас, варили кашу.

Були і прикмети, важливі в цей день:

  1. Сильний вітер на Євдокима - зима буде сніжною
  2. Слід обов'язково попрацювати в полі 13 серпня - тоді робота буде сперечатися

Нагадаємо, Лана Яр розповіла, що чекає кожного українця і всю країну в цілому

Також Знай.uа писав, що у суботу, 10 серпня, на Полтавщині в небі помітили природний феномен - паргелій.

Ще Портал Знай.uа повідомляв про те, що в ніч з 9 на 10 серпня Одесу накрила сильна злива з ураганним вітром. Буря тепер рухається на Київ.