Як стало відомо, на Львівщині постраждала дитина від укусу змії.

Рятувальники розповіли, що 29 липня, приблизно о 02:45, 13-річну дівчинку вкусила змія. Місце укусу - ліва рука. Дитину було негайно госпіталізовано до реанімаційного відділення Сколівської центральної районної клініки.

Наразі лікарі оцінюють стан постраждалої як середньої тяжкості.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Отрута змій містить у собі фосфатазу (яка спричиняє викид гістаміну) та гіалуронідазу; також має гемолітичну дію, може спричинити пошкодження нирок та геморагічний синдром. У 1/4 укушених немає симптомів отруєння, смертність <1 %. Укус може мати важчі наслідки у дітей та осіб похилого віку. Симптоми: у місці укусу — малих розмірів, двохточкова (з інтервалом між отворами ≤8 мм), підтікаюча, болюча рана з оточуючим її набряком підшкірної клітковини; швидке наростання набряку, що охоплює всю кінцівку, а навіть більшу частину поверхні тіла. Загальні симптоми (рідко): біль у животі, блювання, кровотечі з ясен, гематурія,висипання на шкірі, лихоманка, задишка спричинена бронхіальним спазмом або набряком легенів. Анафілактоїдний або анафілактичний шок вже можливий через кілька хвилин після укусу.

Перша допомога приукусі змії.

1. Заспокойте потерпілого, переведіть його в лежаче положення, забороніть рухатися самостійно, рекомендуйте зняти з рук каблучки, годинник та інші предмети, видалення яких може бути утрудненим у випадку зростаючого набряку.

2. Рану обережно вмийте, прикрийте стерильною марлею, іммобілізуйте кінцівку і тримайте більш-менш на рівні серця. Відсмоктування, розрізання та будь-які інші маніпуляції в ділянці рани шкідливі.

3. Не рекомендується надягати давлячої пов'язки з еластичного бинта або створювати будь-який тиск навколо укусу. Це не запобігає входженню яду в системний кровообіг, але може збільшити набряк, біль та рабдоміоліз.

Необхідно якнайшвидше надати потерпілому кваліфіковану медичні допомогу.

Нагадаємо, що на Львіщині знову стали відоми випадки атаки змій.

Раніше портал "Знай.ua" писав, що на Азовському морі відпочиваючих тероризують повзучі сусіди

Також портал "Знай.ua" інформував, що тюлені жорстоко знущаються над пінгвінами