Скрученик приємний або ж дика орхідея - квітка, що занесена до Червоної книги. Вона вперше заквітла на Львівщині, у місті Броди. Як відомо, це єдине місце в Європі, де росте ця квітка.

Цю квітку вперше знайшов Іван Маклай ще в 1980-у році. Знахідка довгий час шокувала науковців. У 1984 році організували заказник, щоб зберегти орхідею.Тоді нарахували 2 тисячі особин квітки. Її кількість постійно помітно скорочується. Це пов'язане з висушування території.
Як повідомляє учений Володимир Баточенко: "У 2015 році уже не знаходили квітучих особин, у 2016 також. У 2017 році було більше 100 особин". Саме Володимир і спостеріг розквіт орхідей, токих 10.

Нагадаємо, що Одеський зоопарк обзавівся казковими малюками: фото рідкісних тваринок.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", у Дніпрі показали незвичайного гусака Тошу: "живе з пропискою і ходить на ринок".

Також "Знай.ua" писав про те, що поблизу Сум люди зловили велетенського хижого птаха, якого в цих місцях раніше ніколи не бачили.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще