16 липня маленькій львів'янці Іринці, яка народилася з вагою всього 480 грамів, і від якої одразу ж відмовилися батьки, виповниться рік.

Про це повідомляє портал "Zaxid.net"

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Свій день народження вона святкуватиме у неонатальному центрі Львівської обласної клінічної лікарні. Лікарі запрошують усіх охочих бути гостями на її святі.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

За словами головного неонатолога Львівcької області Ольги Децик, дівчинка народилася на 23 тижні вагітності з недостатнім розвитком нервової системи, легень, серця, нирок, органів травлення, імунної системи.

"Це перша дитина з такою критично малою вагою тіла, всього 480 г, яку вдалося виходити. Хоча ми вже 20 років виходжуємо дітей, що народилися з вагою до одного кілограма. Але з такою критично малою вагою, менше 500 г, вперше. Тому Іринка – наша радість і гордість", - додала Ольга Децик.

Відомо, що три місяці дитина провела у відділенні інтенсивної терапіі, решту часу була у відділенні патології передчасно народжених. Нині вона розвивається нормально.

Варто зазначити, що вже 18 липня дівчинку передадуть у будинок дитини.

Нагадаємо, що у Львівській області жінка, яка працює в кондитерському цеху, народила прямо на робочому місці немовля і кинула його на місці.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", в Запорізькій області народився малюк з рекордною вагою – більше семи кілограм.

Також портал "Знай.ua" писав, що унікальний випадок стався в Індії, 65-річна жінка стала найстарішою в світі, яка зачала і народила дитину природним шляхом.