Поліцейські Донеччини викрили мережу липових "реабілітаційних центрів" та звільнили з трудового рабства близько 100 осіб.

Людей з наркотичною та алкогольною залежністю незаконно утримували та змушували виконувати важку роботу. В ході спецоперації припинили діяльність трьох таких центрів - у Маріуполі, Львівській та Івано-Франківській областях. Встановлений організатор групи - громадянин Російської федерації.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Схема була проста: спочатку шукали "робочих" за звичайними оголошеннями. Там в свою чергу обіцяли без жодних коштів позбавити людей від будь-якої залежності. Аферисти прикривались тим, що видавали себе за соціальних працівників.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У "пацієнтів" - чоловіків та жінок - відбирали документи, телефони та особисті речі і тримали їх у заручниках. "Реабілітація" полягала у важкій праці: на будівництві, розвантаженні, земельних роботах тощо. До тих, хто відмовлявся, застосовували заходи фізичного впливу. Умови проживання та харчування були мінімальними. Потерпілі постійно перебували під наглядом.

Жодної зарплати чи щось схожого на неї ніхто не отримував. Усі кошти йшли до "благодійної" організації та опинялися на особистому рахунку її керівника. З одного "реабілітаційного центру" він отримував до 4 тисяч гривень на день.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст. 149 Кримінального кодексу України "Торгівля людьми". Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 28 червня у Львові близько 17:00 спалахнула сильна пожежа. Займання сталося біля головного залізничного вокзалу.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", 26 червня в селі Петропавлівська Борщагівка, що під Києвом, спалахнула масштабна пожежа на складах з секонд-хендом.

Також портал "Знай.uа" писав, що на Великій Кільцевій, 4 у Києві загорівся цех біля підприємства Електронмаш.