На площі Галицькій у Львові ведуться археологічні розкопки. На місці фонтану "Кульбаба" віднайшли кістки приблизно п’яти покійників. Про це повідомляє речниця НДЦ "Рятівна археологічна служба" Мирослава Іваник.

Виходячи зі львівської практики, є припущення, що там раніше був прикостельний цвинтар. Це абсолютно нормальне явище для середньовічного міста. Антропологи на разі опрацьовують знайдені кістки.

Серед розкопок також знайдені дрібні фрагменти кераміки XIII-XIX ст. і скла XVII-XVIII ст., а раніше тут знаходили фундамент храму Воздвиження Чесного Хреста, датованого 1530-м роком.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Розкопки триватимуть до середини липня, по завершенню адміністрація повинна удосконалити проект реконструкції площі.

Нагадаємо, нещодавно археологам вдалося знайти унікальну монету, а пізніше вони виявили грандіозне відкриття – муровану з плінфи монументальну споруду ХІІ ст.

Як повідомляв портал Знай.uа, під Дніпром почали розкопки збитого радянського штурмовика Іл-2.

Також Знай.uа писав про те, що повінь допомогла вченим виявити сліди стародавньої цивілізації.