У центрі Львова на площі Галицькій, на місці демонтованого фонтану "Кульбаба", археологи виявили давні мури, що є фундаментом давнього костелу Воздвиження Чесного Хреста, спорудженого у 1539 році.

Про це Гал-інфо повідомили археологи, які працюють на ділянці.

Слова підтвердили і архітектори кафедри реставрації НУ "Львівська політехніка". Вони впевнені, що виявлені мури є фундаментом давнього костелу, який був знищений австрійською владою.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Як пізніше вияснилось, мова йде про костел Воздвиження Чесного Хреста, що був споруджений навпроти Галицької брами до міста. Його побудували у 1530-х роках, а розібрали наприкінці XVIII ст разом з міськими укріпленнями.

Відомо, що при церкві також був невеликий цвинтар. Як зазначив археолог, під час розкопок трапляються людські кістки, але вони поки при відкладених шарах.

Нагадаємо, що археологи несподівано виявили стародавню людину з "впевненою" ходою: ховалася 4 млн років

Раніше портал "Знай.ua" писав, що реставратори в Коломиї виявили несподівану знахідку: ці кадри мусить побачити кожен, хто не вірить в Бога

Також портал "Знай.ua" інформував, що невже існує: в гробниці китайського можновладця знайшли "еліксир безсмертя"