Десятки львів’ян, подурівши від спеки, влаштовують собі пікнік на місці поховання радянських воїнів і жертв терору.

Про це повідомляє портал "Твій портал"

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У Львові спалахнув скандал на ґрунті зневаження пам’яті мертвих. Мешканці перетворили на "пляж" військовий меморіал на Марсовому полі. Десятки півголих людей влягаються на могилах, підставляючи тіла сонцю. А все через розташовану поруч водойму.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Все це на власні очі бачив мешканець Львова Роман Гриців, який і оприлюднив фотодокази.

"Це "пляж" на Марсовому полі (військових похованнях) біля Личаківського кладовища, вул. Мечнікова. З метою унеможливлення подальшого осквернення пам’яті загиблих і померлих, а також пошкодження їхніх могил, просимо обгородити даний об’єкт і встановити відповідні охоронні таблиці", – написав Гриців.

Варто підкреслити, що на Марсовому полі у Львові поховані близько 3,5 тисячі радянських воїнів, а також 240 жертв радянського терору із Замарстинівської в’язниці.

Нагадаємо, що у Дніпрі на Набережній виник конфлікт, через який почали викидати пуфи з газонів на проїжджу частину.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", радянський пропагандистський уряд пропускав повз уваги 9 травня у перші 20 років після Другої світової війни, на що були вагомі причини.

Також портал "Знай.ua" писав, що правнук Йосипа Сталіна Яків Джугашвілі переконаний, що люди, які схвалюють політику репресій, — "моральні уроди".