16 червня у Львові безхмарному ранку прийде на зміну похмура погода, яка протримається до самого вечора. Увечері очікується дощ c грозою.

Про це повідомляють на сайті "Sinoptik"

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

В цей день, 16 червня в народі вшановується пам'ять мученика Лукіана. Також цей день називали Лука Вітрогон, оскільки вітер у цей день був головним персонажем. На Луку найбільше боялись північно-східного вітру, який нібито приносить з собою безперервні дощі, шкідливі при наливанні жита. Наші пращури уважно слідкували за напрямком вітру: з північної сторони - буде день ясний; холоднуватий вітер - може бути градовий дощ; з півдня чи заходу - до негоди; з південно-заходу - негода надовго.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, що в Україні у неділю, 16 червня, на заході України пройдуть грози, град і шквали вітру. 16-17 червня в Україні очікується сильна пожежна небезпека. У столиці також очікується надзвичайний рівень пожежної тривоги.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", на довгих вихідних, з 15 по 17 червня 2019 року, в Харкові буде спекотна погода, яка, за прогнозами синоптиків, найближчим часом не зміниться.

Також портал "Знай.uа" писав, що в Україні вихідні будуть дуже спекотними, температура підвищиться від +30 до +35 градусів.