У Львові затвердили Концепцію розвитку громадського транспорту та паркування.

Про це повідомляє портал "Дивись.info"

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Головна ідея – спонукати мешканців максимально обмежити поїздки приватним транспортом і пересісти на громадський.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Наразі відбулася деформація на користь приватних автомобілів. Тепер пріоритет на дорогах міста отримає громадський транспорт. На всіх можливих ділянках вуличної мережі планують облаштовувати смуги громадського транспорту.

Нова система паркування розроблена так, шоб відбити у мешканців бажання заїжджати приватною автівкою у центр міста. Кількість тарифних зон вуличного паркування буде збільшено до п’яти.

Тарифи на паркування пропонується переглядати не рідше, ніж раз на два роки. За словами заступника директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрія Білого, концепція буде реалізована у Плані сталої мобільності, який зараз розробляється.

Нагадаємо, що вже найближчим часом харків'ян чекають інновації, метою яких є суттєво полегшити життя звичайних громадян. У Харкові планують встановити "розумні зупинки".

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", восени українських водії знову чекають зміни, зокрема нові штрафи за порушення правил дорожнього руху. Якщо водій не сплатив за паркомісце, йому загрожує штраф 100 гривень.

Також портал "Знай.ua" писав, що на вулицях Києва в тестовому режимі почали працювати інспектори з паркування.