У Львові пройшла презентація соціального квесту "Вмісти своє життя у валізу". Мешканцям міста запропонували за 5 хвилин скласти все цінне в дорожню сумку і виселитися з приміщення.

Про це повідомляє портал «Донецькі новини»

За завданням, потрібно було близько 20 речей швидко зібрати у валізу. А потім у кімнаті №2 через окуляри віртуальної реальності потрібно продовжити шлях переселенця: контрольно-пропускний пункт, вокзал, інше місто і почати жити в орендованій квартирі.

"Збирали свої валізи під обстрілами і прямими влученнями [снарядів] в дім. Збирав чоловік, дитина була розгублена. У нас хлопчик – піаніст, грав на піаніно, ми думали, що він збожеволів. Виявилося – вихлюпував емоції", – розповіла переселенка Наталія Жеребцова.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Далі вона згадала, що потім вони пересилали речі.

"Ми дуже раділи, це все можуть сказати, хто це пережив, запахам будинку, якимось дрібницям, якимось штучкам з минулого життя", – додала жінка.

Організатори квесту хочуть, щоб його учасники розуміли проблеми переселенців і відчули на собі, як це – вимушено залишити власний будинок.

"На нашій інсталяції людина має символічно пройти шлях переселенця. Таким чином, люди, які не стикалися з переселенням, покиданням будинку, війною, можуть відчути те, що відчували понад мільйон наших громадян, яких забрала війна і анексія Криму", – розповів менеджер проекту Дмитро Зінчук.

Нагадаємо, що українці створили мобільний додаток, який розробили спеціально для переселенців. Відомо, що ініціатором став благодійний фонд "Горєніє".

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", на жаль, переселенці до сьогоднішнього дня залишаються однією з найбільш маргіналізованих груп в нашому суспільстві.

Також портал "Знай.ua" писав, що в Україні потрібно створити "карту переселенців", щоб захистити українців, які повинні були виїхати з Донбасу.