"Газмережі" звернулися до побутових споживачів із важливим нагадуванням та застереженням. Відповідна інформація з'явилася на офіційній facebook-сторінці компанії.

Газовики закликали всіх, хто користується газовими плитами, колонками, котлами та іншими приладами, дотримуватись простого правила, яке вбереже від великих неприємностей.

Газові прилади. Фото: скрін youtube
Газові прилади. Фото: скрін youtube

Так, українців закликають не забувати перекривати газ, якщо якийсь час у квартирі чи будинку ніхто не проживатиме. Робити це необхідно, навіть якщо житло буде порожнім недовго – протягом кількох днів.

"Такий крок важливий для безпеки. Адже витік газу може трапитися за вашої відсутності, а це становить небезпеку для вас, вашої родини та сусідів", - пояснили газовики.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Зима буде без світла: тривожний прогноз ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

"Газмережі" нагадали, що газ перекритий, коли кран повернутий у горизонтальному положенні.

"Нагадуємо: якщо ручка крану знаходиться у вертикальному положенні – газ увімкнений. Щоб перекрити подачу газу, поверніть кран у горизонтальне положення, перпендикулярно до труби", - йдеться в повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, заплатите десятки тисяч гривень: за що "Газмережі" карають споживачів.

Також наш портал інформував, відключення споживачів: через які помилки можуть виникнути проблеми з газовиками.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, перевіряли лічильники – накрутили з десяток кубів: українці зіткнулися з шахраями, як убезпечити себе.