Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація. Так, в Україні через складну економічну ситуацію багато домогосподарств отримують житлові субсидії.

У Пенсійному фонді України розповіли, чи можуть людині призначити субсидію, якщо вона не працює, досягла 60 років, але на пенсію вийти не може, бо немає необхідного страхового стажу.

Про це стало відомо завдяки відповіді прес-служби Пенсійного фонду України.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

"Людині, яка досягла 60 років і не отримала необхідного страхового стажу для призначення пенсії за віком, житлова субсидія може бути призначена за умови, що така особа має не менше 15 років страхового стажу і не менше місяця протягом періоду, за який враховуються доходи при призначенні житлової субсидії, отримував державну соціальну допомогу малозабезпеченій сім'ї, яка призначається органами соціального захисту населення", - розповіли у ПФУ.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Мобілізованим оголосили важливе нововведення
Показати ще

Тарифи на комуналку, субсидії / фото: ЦКС
Тарифи на комуналку, субсидії / фото: ЦКС

Також варто розповісти, що держава допоможе деяким українцям підготуватися до опалювального сезону та надасть грошову допомогу на закупівлю дров.

Дрова, деревина / фото: Freepik
Дрова, деревина / фото: Freepik

Кошти у розмірі 21 600 гривень будуть виплачені власникам приватних домогосподарств на особисті рахунки для закупівлі дров на опалювальний сезон. Цю допомогу нададуть мешканцям 10-кілометрової прикордонної зони Чернігівщини.

Нагадаємо, субсидію не дадуть, якщо ви приховуватимете: про які гроші йдеться.

Раніше повідомлялося, в Україні вже виплачують різні види "мінімальної" пенсії: озвучено нові суми.

Також, збирайте документи та займайте чергу в ЦНАП: доступна нова допомога на комуналку.