Українці можуть поласувати рибою за приємнішою ціною, ніж у липні. Про здешевлення свідчать дані цінового моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Вудки та снасті українці поки що можуть відкласти убік, оскільки цінники на рибу в супермаркетах стали доступнішими, ніж у другий місяць літа. Подешевшала як свіжа риба, так і морожена.

Риба. Фото: скрін youtube
Риба. Фото: скрін youtube

Так, короп живий станом на 12 серпня в середньому коштує 139,00 гривні за кілограм. Для порівняння, у липні цінник становив 159,00 гривні за кіло, тобто зараз на 20 гривень дешевше. В той самий час короп потрошений у супермаркетах продається за тією самою ціною, що й місяць тому – 199,00 гривні за кіло.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Скумбрія свіжоморожена в середньому коштуватиме українцям 125,30 гривні за кілограм. Місяцем раніше цінник на продукт був помітно вищим – 141,04 гривні за кілограм.

Найдешевше дана риба пропонується в мережі супермаркетів Novus – 109,00 гривні за кілограм. Найвищий цінник зафіксований у супермаркетах Metro – 148,29 гривні за кілограм.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на огірки, перець та баклажани у серпні: скільки українцям доведеться віддати у супермаркетах за сезонні овочі

Також наш портал інформував, ціни злетіли до 120 гривень: українцям показали вартість абрикосів у супермаркетах та назвали причину подорожчання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дефіциту боялися, але "пронесло": в Україні стрімко впали ціни на борщовий набір через надлишок овочів.