Українцям може зараховуватися до страхового стажу повний місяць, навіть якщо відпрацьовано було неповний. За якої умови це можливо, пояснили фахівці Пенсійного фонду України.

ПФУ нагадали, що страховий стаж в Україні нараховується в місяцях. Це передбачено частинами третьої статті 24 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". При цьому українець може відпрацювати менше місяця і до його стажу зарахується повний місяць. Це можливо за умови, що сума сплачених за цей місяць страхових внесків не менша від мінімального страхового внеску.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

"Наприклад, щоб липень 2023 року був зарахований до страхового стажу як повний, за особу (або особою) має бути сплачено страховий внесок у розмірі не менше 22% мінімальної зарплати: 6700 х 22% = 1474 грн", - пояснили у ПФУ.

Українці. Фото: YouTube
Українці. Фото: YouTube

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Отже, якщо людина відпрацювала менше днів, але за цей період їй нараховано заробітну плату у розмірі від 6700 гривень та більше, то до стажу зараховується повний місяць.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що робити пенсіонерам, яким не зараховують стаж роботи за кордоном: хто має допомогти із цим питанням.

Також наш портал інформував, доплата до пенсії після 70: у Пенсійному Фонді пояснили, чому не всі українці її отримують.

Крім того, ми писали, щоб особисто не ходити до ПФУ: українцям підказали, як оформити субсидію онлайн – покрокова інструкція.