Українці можуть дуже добре заробити не лише на унікальних чи рідкісних монетах, а й на гривневих купюрах. Завжди є шанс знайти банкноти, які можуть зацікавити колекціонерів у гаманці чи заначці. Як виглядають деякі цінні гривні, показали на спеціалізованому ресурсі Violity.

Цінність купюри не залежить від номіналу – вся справа в особливостях. Наприклад, на аукціоні продають набір із десяти 500-гривневих купюр із номерами від ОД 1666660 до ОД 1666669, який оцінили у дуже непогану суму – 30 тисяч гривень.

Цінні гривні. Фото: Violity
Цінні гривні. Фото: Violity

Номер банкнот не єдиний, що може привернути увагу колекціонерів. За браковані купюри можна отримати також добрі гроші. До таких входять купюри-"перекрути". Наприклад, 20 гривень 1992 року з такою "відзнакою" оцінили у 4500 гривень.

Цінні гривні. Фото: Violity
Цінні гривні. Фото: Violity

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Цікаво, що 5 гривень того ж року випуску можна продати за 24 тисячі гривень. Звичайно, це стосується не кожної купюри, а з особливим шлюбом – на звороті чітко продруковано лише орнамент та номер.

Цінні гривні. Фото: Violity
Цінні гривні. Фото: Violity

Цінні гривні. Фото: Violity
Цінні гривні. Фото: Violity

Знайти такі екземпляри дуже не просто, але шанс, що купюра випадково опиниться у скарбничці чи забутій заначці – завжди є.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, монета еквівалентна 4 пенсіям: як виглядають 50 копійок, за які можна отримати непогані гроші.

Також наш портал інформував, українську монету можна продати за 10 тисяч гривень: як виглядає копійка.

Крім того, ми писали, від 1400 до 5000 доларів: нумізмати готові платити шалені гроші за українські копійки.