У призначенні пенсії є чимало важливих нюансів, про які потрібно знати українцям. Зокрема, як зараховується стаж роботи, отриманий за кордоном та де пенсіонеру можуть з цим допомогти.
З таким питанням до редакції "На пенсії" звернувся Олександр Сальников із Одеської області. Певний відрізок життя він працював у Литві, але, виходячи на пенсію, йому не зарахували цей стаж.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

"У трудовій книжці не вистачало якогось штампу. Я запросив Вільнюс, а мені відповіли, що цим має займатися Пенсійний фонд. У свою чергу, у Пенсійному фонді мені відповіли, що займатися запитом не будуть, оскільки за це потрібно платити валюту. Де шукати справедливість?", - запитав він.

Експерт відповів, що допомогу у такому питанні має надавати орган, який призначає пенсію, тобто ПФУ. Там пенсіонеру мають надати всі необхідні документи для нарахування стажу роботи за кордоном.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Пенсіонерам у таких випадках також рекомендують звертатися з офіційною заявою до ПФУ, але якщо прохання буде проігноровано, завжди можна звернутися до обласного управління чи Пенсійного фонду України.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

"Більше того, можете додати копію вашої трудової книжки. Можливо, вища інстанція вирішить, що ваш стаж можна зарахувати і без відповідного запиту – за наявними документами. Адже треба переконатися, що вам взагалі правомірно відмовлено у зарахуванні до стажу вказаного періоду", - повідомили українцям.

Нагадаємо, "Ощадбанк" допоможе українцям з покупкою продуктів.

Раніше ми писали про те, що порушникам доведеться дорого заплатити: в Україні з 1 жовтня повертають штрафи

Як повідомляв Знай.ua, щоб особисто не ходити до ПФУ: українцям підказали, як оформити субсидію онлайн