Мова йде про морозиво "Мушкетер", яке продається в українських супермаркетах.

У редакції "Інформатор" взяли коментар директора підприємства, що він думає з приводу скандалу навколо його продукції. Як виявилось, на десятий рік війни та другий повномасштабного вторгнення, українські виробники досі не усвідомили, на який ринок вони працюють.

Морозиво ТОВ "Мушкетер". Фото: Інформатор
Морозиво ТОВ "Мушкетер". Фото: Інформатор

ТМ "Мушкетер", яка протягом десятиліття постачає до супермаркетів «Варус» молоко, сир, соки, попкорн та морозиво, досі використовує символи країни-агресора на упаковці.

На зворотній етикетці морозива "Пломбір Дитинства" компанії Мушкетер, окрім української мови, є російська, щобільше, зверху написи зображено російський державний прапор! На це звернули увагу покупці та жахнулися. Люди почали дзвонити на гарячу лінію, але й там чекав на сюрприз. Автовідповідач компанії також розмовляє російською мовою.

Популярні новини зараз
ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Власник ТОВ "Мушкетер". Фото: Інформатор
Власник ТОВ "Мушкетер". Фото: Інформатор

Власник компанії Михайло Факторович заявив у коментарі, що внесення змін передбачає додаткові фінансові витрати, а претензії споживачів необґрунтовані і рекомендує скаржнику піти на фронт. Наводимо пряму мову:

Хтось десь побачив якийсь прапорець. Так, бо до війни були такі стандарти. А ось що зараз мені робити? Знімати упаковку, за яку було сплачено гроші? У цій історії жодного політичного підґрунтя немає. "Мушкетер" був, є і залишається прихильником те, що це агресія і тд, і тд, і тд. Я не хочу вам політичну лекцію читати. Те, що це сталося — ну, добре, сталося… Але той читач, який бігає, прапорці розшукує, а чого він не на фронті? Він же, напевно, молодий хлопець? Я таких дуже не люблю! Ти такий патріот — йди на фронт! У мене пів заводу загинуло на фронті. Хлопці пішли та загинули. А цей бігає магазинами, прапорці розшукує. Ти на фронті маєш зараз бути! Оце моя офіційна відповідь. — заявив власник.

Насамкінець своїх виправдань за російську символіку Факторович заявив, що прапорець просто недогледіли.

Ми ж не називаємось "Червонопрапорне морозиво" чи щось там ще. Ми б це побачили, а тут ми може щось там недогледіли

Нагадаємо, в Україні у квітні 2023 року вступив у дію так званий Закон "Про деколонізацію", який передбачає усунення ознак колишньої колоніальної залежності України. З-поміж іншого він забороняє пропаганду символіки російської імперської символіки та визначає порядок її ліквідації з публічного простору.

Нагадаємо, ми писали, що чоловік 20 років тому почав їсти землю і визнає, що не має наміру щось змінювати: "дієта" не нашкодила.

Як повідомляв "Знай.ua" онлайн-казино Pin-Up намагалися позбавити ліцензії: засідання КРАІЛ раптово зірвали.

Також "Знай.ua" інформував, 11 прибиральниць скинулися копійками, купили лотерейний квиток і тепер можуть забути про бідність: "Це вперше".