Восени, взимку та навесні через масовані обстріли та знищення російськими військовими об’єктів енергетичної структури України, виник дефіцит електроенергії, який призвів до збільшення потреб населення в енергоносіях та речах, які використовуються без електроенергії.

Серед найпопулярніших речей: павербанки, свічки, ліхтарики та генератори. В період економії електроенергії через збільшення попиту, вартість генераторів підскочила в декілька разів.

Генератор, скріншот: Youtube
Генератор, скріншот: Youtube

Відтоді як віялові відключення електроенергії припинилися минуло чимало часу. Це вплинуло на вартість генераторів. Якщо раніше вартість генераторів била всі рекорди, то зараз ціна на генератори впала та в порівняні з липнем неоднозначна: на деякі зменшилась, ціна інших або залишилась на рівні або трохи подорожчала.

Якщо взяти ціни на популярній платформі для продажу ОЛХ, то можна помітити тенденцію, що ціни на пристрої зазнали змін. Наприклад:

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

В середньому, генератори потужностями до 3 кВт, від 5 до 10 кВт та від 20 до 50 кВт, виросли в ціні на 500-1000 гривень. Моделі генераторів з іншою потужністю або подешевшали на кілька сотень гривень, або ж ціна залишилися незмінною.

Генератор. Фото: Youtube
Генератор. Фото: Youtube

Якщо порівнювати статистику відгуків на оголошення про продаж генераторів в перших числах липня і на початку серпня, то можна зробити висновок, що в липні відгуків було в 10 разів більше. Це свідчить про те, що українці сподіваються на краще та не думають, що зима буде складною.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, інформував, одяг, медикаменти, харчування і не тільки: вагітні жінки та мами в Україні можуть отримати допомогу

Раніше на порталі Знай повідомлялося, ракетні удари по складах із пшеницею: українські супермаркети показали нові ціни на хліб, макарони та борошно

Також, наш портал інформував, в Україні почався сезон кавунів: скільки коштують баштанні на ринках та звідки везуть