Ціни на овочі та фрукти в Україні знижуються, поки триває сезон. Вже восени на українців чекає традиційне подорожчання, адже збирання врожаю основних культур завершиться.

За прогнозом кандидата економічних наук Олександра Хмелевського, вартість овочів на українському ринку падатиме щонайменше до жовтня. Ці категорії продуктів завжди дешевшають відповідно до сезону завдяки дозріванню, а фермери активно займаються збиранням урожаю в цей період.

"Зростає пропозиція цих продуктів, і ціни на них знижуються. Така тенденція триватиме до жовтня, коли завершиться збирання врожаю основних культур. Тоді пропозиція цих товарів скорочуватиметься, і ми побачимо зростання цін", - попередив експерт.

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube
Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

Якщо говорити про конкретні позиції на ринку, то зараз ціни активно падають на моркву. За інформацією аналітиків EastFruit, фермери відвантажують її за ціною 15-20 грн/кг. Крім того, дешевшають томати. Їх продають у межах 20-32 грн/кг.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Молода капуста теж стає дедалі доступнішою і в українських супермаркетах коштує 11,17 грн/кг. Така сама ситуація і з огірками, вони подешевшали з 37,66 до 19,99 грн/кг.

Ціни на овочі, скріншот: YouTube
Ціни на овочі, скріншот: YouTube

Раніше ми писали про те, що ракетні удари по складах із пшеницею: українські супермаркети показали нові ціни на хліб, макарони та борошно

Як повідомляв Знай.ua, в Україні розпочався сезон кавунів: скільки коштують баштанні на ринках і звідки везуть

Також портал Знай.ua писав, якщо чекали на привід поїхати на шашлики: супермаркети знизили ціни на свинину