Середній розмір пенсії в Україні встановлений у розмірі 5 238 гривень, однак деяким громадянам виплачують навіть більше 10 000 гривень. Щоб одержувати такі гроші, потрібно відповідати критеріям.

Такі пристойні пенсії передбачені українцям, які за всі роки роботи отримували офіційну зарплату не нижче ніж 40 тисяч на місяць. Наразі стільки виплачують народним депутатам, держслужбовцям, силовикам високого рангу та вченим.

Пенсіонер. Фото: Youtube
Пенсіонер. Фото: Youtube

Після того, як у липні провели чергову індексацію пенсії, представники цих професій почнуть отримувати ще більше із серпня місяця. Це передбачено ухвалою Кабінету Міністрів №168 від 24 лютого 2023 року. Це другий етап індексації, адже з 1 березня цього року більшість видів пенсій вже підвищили.

Розмір підвищення коливатиметься від 100 гривень до 1500 гривень.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Орієнтовно, вчені отримають більше на 422,51 грн, державні службовці – на 1046,70 грн, працівники місцевого самоврядування – на 634,89 грн, а народні депутати – на 1450,98 грн.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Крім того, пенсіонери, які працюють, теж можуть розраховувати на вищі пенсії. На місяць вони в середньому отримують 5563 гривень, що на 251,9 гривні більше, ніж середня пенсія по Україні.

Нагадаємо, доведеться йти через "не хочу": пенсіонерам пригрозили скасуванням виплат

Раніше ми писали про те, що сім кругів пекла, щоб закрити картковий рахунок: українець про досвід з "Ощадбанком"

Як повідомляв Знай.ua, Мінекономіки вирівняє зарплати чоловіків та жінок в Україні: що планують робити