"Нафтогаз" попередив споживачів про можливі проблеми з платіжками. Кому і чому доведеться поморочитися, пояснили на офіційній сторінці газопостачальної компанії в соціальній мережі facebook.

У "Нафтогазі" заявили, що споживачі самі можуть додати собі зайвого клопоту. Стосується це тих, хто забув або з якоїсь іншої причини не вчасно передав показники газових лічильників.

"Нафтогаз". Фото: скрін youtube
"Нафтогаз". Фото: скрін youtube

У компанії зазначили, що вести облік спожитого газу потрібно всім клієнтам і навіть тим, хто не проживає у будинку та не користується блакитним паливом. Ігноруючи цю вимогу, кожен клієнт підвищує шанси отримати платіжку з неправильними нарахуваннями.

"Потрібно продублювати попередні цифри. Якщо цього не зробити, оператори ГРМ (міськ- або облгаз) можуть нарахувати спожитого газу на основі "планового щомісячного об’єму споживання". Але при передачі фактичних показань лічильника дані можуть бути скориговані", - попередили споживачів.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

"Нафтогаз". Фото: скрін youtube
"Нафтогаз". Фото: скрін youtube

Слід зазначити, що споживачі нерідко скаржаться, що місяцями що неспроможні довести відсутність заборгованості, тому, щоб уникнути не потрібної мороки, краще не забувати знімати показники лічильника.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Нафтогаз" розповів, що робити, якщо оплата за газ зарахувалася на помилковий особовий рахунок: інструкція.

Також наш портал інформував, українці скаржаться на затримку паперових платіжок від "Нафтогазу": як отримати рахунок, не чекаючи листоноші.

Крім того, ми писали, до 10 гривень за куб: скільки українці будуть віддавати за газ у серпні, постачальники показали ціни.