Браковані монети дуже цінуються колекціонерами та можуть коштувати десятки тисяч гривень за одиницю. Знайти такі копійки буває непросто, але якщо успіх посміхнеться, то можна стати справжнім багатієм. Як виглядають цінні монети, показали на спеціалізованому аукціоні violity.

Нумізмати готові платити 14900 гривень за монету номіналом 50 копійок з інкузним браком. Подібна вада виникає, якщо при карбуванні монета застряє в штемпелі й наступна копійка карбується залиплою монетою.

Цінні 50 копійок. Фото: violity
Цінні 50 копійок. Фото: violity

В результаті виходить копійка, яка з одного боку виглядає нормально, а з іншого – має те саме зображення, але вже у дзеркальному вигляді.

Цінні 50 копійок. Фото: violity
Цінні 50 копійок. Фото: violity

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

Цінний брак може бути абсолютно різним. Наприклад, колекціонери полюють на монети з неправильним поворотом аверсу до реверсу. Монета номіналом 1 гривня 2005 року випуску з такою вадою оцінюється фахівцями у 10 тисяч гривень.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Отримати дуже непогані гроші можна і за монети, які мають два реверси або аверси. Також нумізмати із задоволенням викуплять копійки із пробними номіналами або викарбуваними на "чужих" заготовках.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, сім місячних пенсій за монету: як виглядає копійка, яка може озолотити кожного.

Також наш портал інформував, валятимуться, як радянські рублі? Українцям нагадали, коли паперові гривні стануть поза законом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, від 1400 до 5000 доларів: нумізмати готові платити шалені гроші за українські копійки.