В Україні відновилося зниження відпускних цін на помідори через масове надходження на ринок нового врожаю. Водночас та інші овочі радують доступністю. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Сезон ґрунтового томату тільки почався, але через високу врожайність ринку надходять великі обсяги продукції. У результаті конкуренція серед виробників з кожним днем ​​лише посилюється і змушує знижувати ціни, щоб на тлі досить стриманого попиту утримати продаж.

Овочі на ринку. Фото: скрін youtube
Овочі на ринку. Фото: скрін youtube

Аналітики зазначають, що українські тепличні комбінати пропонують томати за ціною від 20 до 32 гривень за кілограм, що в середньому на 30% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня. Якщо порівнювати з початком серпня 2022 року, то зараз овоч у середньому на 34% дешевший. При цьому прогнозується, що темпи здешевлення продукції будуть лише пришвидшитись, у міру збільшення пропозиції на ринку.

Овочі на ринку, скріншот
Овочі на ринку, скріншот

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Радують зниженням цін українців не лише томати, а й болгарський перець та молоді буряки. Так, згідно з даними порталу "Мінфін", болгарський перець у супермаркетах подешевшав з 146,04 до 135,95 гривні за кілограм.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

В той самий час молоді буряки зменшилися в ціні більш ніж удвічі – з 37,07 до 16,57 гривні за кіло.

Ціни на буряки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буряки. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, таких цін не буде ще цілий рік: скільки коштують в Україні картопля, капуста та морква.

Також наш портал інформував, дешевше лише задарма: українців порадували крахом цін на популярний овоч із борщового набору.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, набір для консервації став доступнішим, діставайте банки: скільки в супермаркетах коштує цукор, сіль та оцет.