До "Нафтогазу" нерідко звертаються клієнти, зі скаргами на погану якість газу, який надає постачальник. Вони вважають, що їм почали розбавляти газ, аргументуючи тим, що раніше могли готувати на плиті та кип'ятити воду значно швидше, однак зараз вимушені витрачати більше часу.

"Нафтогаз". Фото: скрін youtube
"Нафтогаз". Фото: скрін youtube

Через що може виникати така проблема, розповіли на офіційній сторінці компанії у Facebook.

Там зазанчають що процес приготування їжі та кип'ятіння води може затягнутись через ряд причин, які не залежать від якості газу:

  • Технічний стан газової плити.
    Якщо пальники невідрегульовані або засмічені, якість полум’я може змінюватись.
  • Дотримання чистоти газових приладів.
    Користувачі газу мають постійно слідкувати за чистотою газових приладів та своєчасно прибирати залишки сміття, яке може забити пальники та вплинути на якість подачі газу.

"Нафтогаз", скріншот: YouTube
"Нафтогаз", скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще
  • Якість посуду. Наявність накипу на дні та стінках також впливають на час закипання води. Своєчасне очищення посуду від накипу вплине на час готування.
  • Ефективне використання об’ємів рідини.
    Наприклад, для приготування чашки чаю недоцільно кип’ятити повний чайник у 2-3 літри. Це впливає на час приготування та на економію природного газу, що прийдеться оплачувати за лічильником.

Газ. Фото: скрін youtube
Газ. Фото: скрін youtube

  • Провітрювання приміщень, де використовуються газові прилади.
    Одним з факторів безпечного та стабільного горіння газу є приплив повітря у приміщення, де використовуються газові прилади.

Постачальник запевнив українців, що сам процес подачі до осель газу, робить його розбавлення не тільки економічно не вигідним, а й небезпечним.

"Від газорозподільних станцій (ГРС) до газорозподільних мереж, в тому числі газорегулюючих пунктів (ГРП), система герметична. Будь-яке втручання у розподільну мережу – це падіння тиску газу і, як наслідок, його відтік. Відповідно такі втручання неможливі з огляду на забезпечення безпеки, а система не пристосована для додавання домішок."-пояснюють у "Нафтогазі".

Раніше портал Знай повідомляв, як повернути переплату за газ, якщо чеки було втрачено: інструкція від "Нафтогазу".

Також наш портал інформував, у "Нафтогазі" розповіли, хто відповідає за прийом показників газового лічильника із фото: впливає на квитанції.

Крім того, ми писали, "Бережіть нерви": "Нафтогаз" дав пораду українцям, яким приходять "неправильні" платіжки.