Українці вже неодноразово скаржилися на надання послуг від компанії "Нафтогаз".

Найчастіше проблеми виникали з міфічними боргами, неправильними показаннями лічильників чи неможливістю подати ці самі свідчення. Тепер у споживачів і зовсім закралися підозри, що газ розбавляється.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Дискусія виникла на офіційній сторінці компанії у Фейсбук після того, як українець звинуватив газопостачальну компанію у таких злочинах. "Нафтогазу" довелося порозумітися і вони викотили цілу публікацію пояснюючи, що думка помилкова.

"Є помилка споживачів природного газу щодо його можливого "розведення": "довго вода закипає", "раніше швидше закипало та варило на газовій плиті" та інше", - зазначили в "Нафтогаз України", пояснивши причини того, що відбувається .

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Нафтогаз". Фото: скрін youtube
"Нафтогаз". Фото: скрін youtube

"Нафтогаз України" запевняє, що причин повільного закипання води у чайнику на газовій плиті може бути кілька. Серед них і технічний стан плити, адже українці часто нехтують рекомендаціями та, наприклад, допускають засміченість пальників.

Ще одна причина – стан газових пристроїв.

"Користувачі газу повинні постійно стежити за чистотою газових приладів та своєчасно прибирати залишки сміття, які можуть забити пальники та вплинути на якість подачі газу , - закликають в "Нафтогаз України".

Якість посуду також впливає на швидкість закипання. Так, наявність накипу на дні та стінках також впливають на час закипання води.

У "Нафтогазі" зазначили, що один із показників якості природного газу - це теплота згоряння (калорійність). Вона має становити не менше 7600 ккал/м3. Але українцям постачається навіть якісніше паливо з калорійністю в середньому 8300 ккал/м3.

Нагадаємо, що "Нафтогаз" розповів, що робити, якщо оплата за газ зарахувалась на помилковий особовий рахунок: інструкція.

Раніше ми повідомляли, що українці хапаються за голову від штрафів 300 тисяч: як не потрапити на покарання за газовий лічильник.

Також стало відомо, що українці скаржаться на затримку паперових платіжок від "Нафтогазу": як отримати рахунок, не чекаючи листоноші.