В Україні цибуля нового врожаю стрімко дешевшає, ціни вже опустилися нижче рівня минулого року. У той же час фермери турбуються, тому що збирання пізніх сортів овочів ще не почалося, а попит залишається низьким, незважаючи на падіння вартості.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit. За їхньою інформацією, зараз ціни на цибулю вже опустилися до 12-18 грн/кг. Показник у середньому на 15% нижчий, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Овочі на ринку. Фото: скрін youtube
Овочі на ринку. Фото: скрін youtube

"Чергове здешевлення в даному сегменті ключові гравці ринку пояснюють тим, що на поточному тижні практично всі українські господарства узятися до збирання цибулі, тому пропозиція даної продукції на ринку зростає досить швидко. А ось попит, за оцінками фермерів, залишається вкрай низьким, і зниження цін, на жаль, на продажах ніяк не позначається", - додали аналітики.

Крім того, вартість цибулі знизилася в середньому на 36% порівняно із серпнем 2022 року. Проте експерти впевнені, що таке здешевлення не триватиме довго, бо ближче до середини вересня ціни на якісну цибулю можуть почати інтенсивно зростати, коли перекупники почнуть закуповувати продукцію для закладки на зберігання.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Крім того, на інші овочі ціни також активно знижуються. Наприклад, кілограм молодої моркви за місяць подешевшав майже вдвічі – з 47,41 грн до 23,95 грн.

Ціни на моркву, дані Мінфін
Ціни на моркву, дані Мінфін

Молода картопля також пристойно знизилася в ціні - з 23,41 грн/кг до 15,45 грн/кг.

Ціни на картоплю, дані Мінфін
Ціни на картоплю, дані Мінфін

Нагадаємо, є шанс урвати зі знижкою 34%: українські супермаркети показали нові ціни на гречку, цукор та макарони.

Раніше ми писали про те, що українці хапаються за голову від штрафів у 300 тисяч: як не потрапити на покарання за газовий лічильник

Як повідомляв Знай.ua, бойлери та лічильники гарячої води: українців закликали не допускати помилки