В Україні вже півтора роки триває загальна мобілізація - чоловіків постійно "забирають" до армії, проте навіть такого тривалого часу не вистачило на те, щоби залучити профільних фахівців. Військові зізналися, що армії не вистачає людей, які володіють іноземними мовами.

Також українські військові зробили прогноз щодо того, скільки триватиме загальна мобілізація в державі.

На ці запитання відповів начальник Харківського обласного ТЦК полковник Володимир Арап.

Мобілізація 2023: Фото: Youtube
Мобілізація 2023: Фото: Youtube

Мовники потрібні для роботи з іноземними військовими інструкторами, які навчають українських воїнів працювати зі зброєю. Полковник уточнив, що йдеться не лише про чоловіків, а й про жінок, які чудово володіють іноземними мовами.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Мобілізація, швидше за все, триватиме і триватиме", - заявив Володимир Арап.

Мобілізація. Фото кадр з Youtube
Мобілізація. Фото кадр з Youtube

Він зазначив, що жоден військовозобов'язаний не може бути призваний до військової частини, яка задіяна у зоні бойових дій, без професійної підготовки.

Крім того, офіцер наголосив, що з початку широкомасштабного вторгнення росії на територію України жодна жінка не була призвана на військову службу з мобілізації без власного бажання.

Мобілізація. Фото кадр з Youtube
Мобілізація. Фото кадр з Youtube

"Якщо жінка має бажання, певний військовий досвід або відповідні професійні здібності і звертається до нас - ми розглядаємо її кандидатуру, і за необхідності приймаємо рішення про її вступ до лав захисників", - заявив Володимир Арап.

Нагадаємо, скільки йде підготовка мобілізованих: куди звертатися, якщо одразу відправили на фронт.

Раніше повідомлялося, що українець після отримання повістки відмовився від військової служби через релігію: чи поніс він покарання.

Також, як чоловіки можуть виїхати за кордон на лікування та не потрапити під мобілізацію: пояснення юристів.