Водій міського громадського автобуса відмовився безкоштовно везти чоловіка та змусив заплатити за проїзд.

Випадок трапився у Львові. 3 лютого 2023 року позивач зайшов у автобус та показав водію посвідчення учасника бойових дій, яке дає право на безкоштовний проїзд. Водій відмовився безкоштовно везти чоловіка та змусив заплатити за проїзд.

Комунальний транспорт. Фото: Youtube
Комунальний транспорт. Фото: Youtube

Військовий придбав квиток у водія та після поїздки звернувся на "гарячу лінію" уряду. Після чого чоловік звернувся до АТП з вимогою відшкодування 15 грн за проїзд та виплати моральної шкоди у розмірі 3000 грн. Не отримавши відповідь від перевізника, звернувся до суду.

Згодом у відповідь на звернення чоловіку повідомили, що з водієм "провели виховну роботу", а також керівництво комунального АТП, яке обслуговує цей маршрут, просило вибачення за незручності. Однак крім вибачень жодних компенсацій не було виплачено. Військовий звернувся до суду.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Комунальний транспорт. Фото: Youtube
Комунальний транспорт. Фото: Youtube

Суддя задовольнила позов військового та зобов'язала комунальне АТП виплатити 15 грн вартості проїзду та 3000 грн завданої моральної шкоди. Підприємство також має виплатити понад 1000 грн судового збору.

Нагадаємо, ми писали, як чоловіки можуть виїхати за кордон на лікування та не потрапити під мобілізацію: пояснення юристів.

Як повідомляв "Знай.ua" коли повернуться податкові перевірки та штрафи: названо дату.

Також "Знай.ua" інформував, як змінилися виплати працюючих пенсіонерів після індексації.