В Україні ухвалили рішення суттєво спростити реєстрацію автомобіля. Що тепер для цього потрібно зробити, і чи це займе насправді менше часу.

Справа в тому, що Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову під номером 1019, і стосується її реєстрації транспортних засобів, а також допуску громадян до керування транспортними засобами. Частина положень набуде чинності вже за три місяці, до кінця цього року.

Автомобіль, фото: скріншот
Автомобіль, фото: скріншот

Крім того, документ виділяє експертне дослідження автомобіля із процедури реєстрації у транспортному засобі. Але це зовсім не означає того факту, що від нього прийняли рішення зовсім відмовитися.

Експертизу можна зробити у будь-який зручний час, а дані вносяться до Єдиного держреєстру. Висновок буде справді наступні десять днів.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Автомобіль, фото: Знай.ua
Автомобіль, фото: Знай.ua

Крім усього вищезгаданого, власники автомобілів зможуть вибрати спосіб отримання послуги реєстрації. Це можна буде зробити особисто в будь-якому сервісному центрі МВС, або онлайн в Електронному кабінеті водія або портал "ДiЯ".

Через два перераховані вище сервіси можна замовити навіть номери. Оригінали документів, які ви оформляли онлайн, отримуєте позачергово в будь-якому сервісному центрі. Тепер все робиться набагато швидше та простіше, ніж було до цього.

Сервісний центр МВС, фото: скріншот з відео
Сервісний центр МВС, фото: скріншот з відео

Сподіваємося, що це спростить життя наших водіїв. Запрацює закон, як ми вже зазначали, протягом наступних трьох місяців.

Нагадаємо, що Денис Шмігаль розповів, яким буде курс долара у 2023 році .

Раніше повідомлялося, що заперечує російську агресію і товаришує з колаборантом Стремоусовим: що відомо про скандального "блогера" Олександра Надія

Також, в Росії офіційно годуватимуть людей прострочкою: оригінальне рішення продовольчої кризи