Стало відомо про те, що близько 17% українців, які виїхали після початку повномасштабної війни до Польщі, не збираються повертатися назад.

Про це свідчать результати соцопитування аналітичного центру міжнародного агентства з працевлаштування Gremi Personal .

Виходить, що деяка частина населення України все ж таки збирається залишитися жити в сусідній країні назавжди, оскільки не почуваються в безпеці, доки існуватиме росія. А ось кожен п'ятий протягом наступних трьох місяців все ж таки збирається їхати на батьківщину.

Виїзд за кордон. Фото: скриншот Youtube
Виїзд за кордон. Фото: скриншот Youtube

Виходить, що це 22,2% українських біженців. Ще 35% українців житимуть у Польщі найближчі рік, бо сподіваються на полегшення ситуації у країні. Ну і звичайно, 25,6% людей повернуться, як тільки закінчиться війна, а це обов'язково скоро станеться.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Ми прогнозуємо, що більша частина українців повернеться на батьківщину, як тільки мине небезпека. Проте значна частина громадян залишиться за кордоном по ряду суб'єктивних факторів - втрата житла, низький рівень оплати праці, найкращі умови проживання і, звичайно, через відсутність ризиків для життя», – заявила директор департаменту міжнародного агентства працевлаштування Gremi Personal Ганна Джоболда.

Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube
Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube

Загалом у цьому опитуванні взяло участь близько 1440 громадян.

Нагадаємо, що за статистикою управління Верховного комісара ООН у справах біженців, у 44 європейських країнах знайшли тимчасовий притулок 5,1 млн. українців. Це дані станом на початок літа, і багато хто з них навіть встиг повернутися назад, щоб будувати життя заново.

Автомобілі на кордоні. Фото: Youtube
Автомобілі на кордоні. Фото: Youtube

Нагадаємо, що Естонія, Латвія, Литва та Польща закривають в'їзд для росіян, віза не має значення

Раніше повідомлялося, що росія вбиває не лише людей: понад 7 тисяч закладів були змушені закритися

Також, наближається до довоєнного рівня: експерти розповіли про суттєвий спад ціни на картоплю, і це ще не межа