Найбільше українці купують за обсягами картоплю, тому вона на першому місці в рейтингу.

На сайті ринку Шувар оприлюднили топові овочі, які купують українці частіше та у більших обсягах. Після бараболі, найбільше за обсягом українці купують капусту білокачанну. А також цибулю ріпчасту. Якщо брати у процентному співвідношення, то картоплі українці купують 45,6%, капусти 9,5 %, а цибулі 8,8 %.

Овочі. Фото: скриншот Youtube
Овочі. Фото: скриншот Youtube

Це тим паче очевидно, що наразі триває збирання капусти, і ціни на цей овоч всього за тиждень впали на 43%. На найбільшому оптовому ринку заходу України Шувар замість 14 гривень її можна придбати за 8 гривень за один кілограм.

Далі в рейтингу — морква, капуста пекінська, помідори, перець салатний, огірок, буряк та часник.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу
Показати ще

Овочі. Фото: скриншот Youtube
Овочі. Фото: скриншот Youtube

Впали ціни і на червоні ґрунтові томати. Якщо напередодні коштували від 18 до 23 гривень, то зараз 13-18 гривень за кіло. Томати вершки також подешевшали – з 25 до 16 гривень за кілограм.

Як бачимо, ці овочі — це практично борщовий набір. Борщ — універсальна страва якою люблять ласувати українці, а тим паче тепер, коли цю страву визнано історичною спадщиною.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні впали ціни на популярні овочі: чим можна закупитись за копійки.

Як повідомляв "Знай.ua" експерти озвучили невтішний прогноз щодо цін на яблука: поціновувачам фрукта доведеться "вивернути кишені".

Також "Знай.ua" інформував, дорожчає три місяці поспіль: в українських магазинах злетіли ціни на популярний молочний продукт.