В Україні хочуть збільшити варіанти для звернення за субсидіями, та додадуть ще одну інстанцію, через яку можна подавати заяви та декларації.

Як заявив заступник міністерки соціальної політики України Віталій Музиченко під час телемарафону, громадянам планують дозволити подавати заяву на призначення субсидії до сервісних центрів Пенсійного фонду України та через вебпортал електронних послуг ПФУ.

Субсидії. Фото: скриншот з відео
Субсидії. Фото: скриншот з відео

Ми опрацьовуємо кілька алгоритмів звернення. Плануємо залишити центри надання адміністративних послуг, територіальну громаду або старостинські підрозділи територіальної громади, долучити туди "Дію" і розвивати її як електронний сервіс. І плюс ще можна буде використати інструменти Пенсійного фонду. Це фізичне звернення до сервісних центрів Пенсійного фонду та електронний кабінет на базі вебсайту Пенсійного фонду, – зазначив посадовець.

За словами Музиченка, таким чином українці в умовах воєнного стану матимуть більше можливостей та інструментів для звернення за допомогою в оплаті житлово-комунальних послуг.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Для отримання субсидії треба надати заяву та декларацію. Її призначають людині, зареєстрованій у житловому приміщенні, або таким, хто фактично проживає в ньому.

Нагадаємо, ми писали, що "Ощадбанк" залишив клієнтку без місячної зарплати через "помилку" у банкоматі.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні запровадять нові штрафи: за що доведеться викласти тисячі гривень.

Також "Знай.ua" інформував, що українка зіткнулася з расизмом на Укрпошті, співробітники нетактовно поставилися до імені та походження.