Стало відомо, що на сьомий місяць війни Росії проти України на ринку нерухомості відбулися деякі зміни. Львів більше не є найпопулярнішим місцем, де українці шукають житло.

Про це стало відомо завдяки статистиці на сайті OLX.

Справа в тому, що Київ виявився знову найпопулярнішим місцем, де люди шукають житло в оренду. Столиця разом із областю випереджають за кількістю запитів навіть Львів, який став безпечним притулком для багатьох громадян початку повномасштабного вторгнення.

Львів. Фото: скриншот Instagram
Львів. Фото: скриншот Instagram

Як не дивно, на третьому місці опинилося наближене до лінії фронту місто Дніпро та область.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

За даними порталу, у серпні українці зробили щонайменше 130 тисяч запитів у Київській області. Далі йде Львівська з 95 тисячами запитів та Дніпропетровська з 63 тисячами пошукових запитів.

Оренда квартири в воєнний час. Фото: Youtube
Оренда квартири в воєнний час. Фото: Youtube

При цьому, за офіційною статистикою, лише 40% обирають онлайн пошук житла для оренди. Інші ж користуються або послугами ріелторів, або запитують поради у місцевих знайомих.

До речі, через повномасштабну війну Росії проти України, практично третина українців вперше були змушені винаймати в оренду житло, ще й в інших містах.

Також 46 опитаних орендарів зізналися, що отримували від власників житла знижки у перші тижні війни. Здебільшого це було від 10 до 20%.

Для 51% опитаних українців ціна оренди не піднімалася.

Київ, фото: Знай.uа
Київ, фото: Знай.uа

Вітчизняні ріелтори вже сьогодні попереджають, що до кінця року оренда житла в Києві та Одесі може зрости приблизно на 10-15% і все у зв'язку зі стабільною ситуацією в населених пунктах. У західних частинах країни взагалі на 20%.

Нагадаємо, що таролог Людмила Хомутовська зробила розклад на відміну військового стану в Україні: коли чекати хороших новин

Раніше повідомлялося, що Дія запустила нові плюшки для українців - знадобиться лише додаток на смартфоні

Також, Польща додатково профінансує потерпілих від війни українців – у пріоритеті діти та жінки