Ціни на свинину в Україні продовжують активно зростати поряд з низкою інших популярних продуктів. Схоже, українцям доведеться знову переглянути свій раціон.

Як зазначають в аналітичному відділі Асоціації "Свинарі України", за підсумками щотижневого моніторингу у другій половині серпня позитивна динаміка закупівельних цін на свинину продовжилася, пише agronews.ua.

Додається, що під час торгів на 33-й тиждень активний попит на свиней забійних кондицій продовжив "підігрівати" ринок живця.

М'ясо, фото: Unian
М'ясо, фото: Unian

Відзначається також поглиблення міжрегіональної розбіжності цін внаслідок неоднорідності співвідношення попиту та пропозиції свинини в різних частинах країни.

Наприклад, в Центрі ціни закупівлі коливалися в межах 65-67 грн/кг, тоді як у західних та східних областях кілограм свинини живою масою коштував 67-68 грн/кг.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Фахівці також називають і чинники, які підтримують цін. Зокрема, це сезонне скорочення пропозиції та зменшення обсягів імпорту.

Ціни на свинину, facebook.com/UkrainianAgribusinessClub
Ціни на свинину, facebook.com/UkrainianAgribusinessClub

Нагадаємо, восени здорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні подешевшала низка овочів попри негативні прогнози: які продукти варто купити просто зараз

Також "Знай.ua" писав, посилка за 1 гривню: Нова пошта змінила тарифи, хто і коли може скористатися