Стали відомі умови, за яких пенсійні виплати призначатимуться автоматично, без звернення до органів Пенсійного фонду

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

За інформацією пресслужби Пенсійного фонду України, українці отримали паво автоматичного призначення пенсійних виплат.

Українцям роз'яснили, що за умови, якщо в Держреєстрі загальнообов'язкового державного соціального страхування міститься вся необхідна інформація про набутий страховий стаж, то з моменту досягнення особою пенсійного віку їй автоматично будуть призначені пенсійні виплати.

Це означає, що взагалі не потрібно нікуди звертатися, навіть заповнювати заяву на сайті Пенсійного фонду.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Також українцям нагадали, що право на пенсію у 60 років мають ті особи, які мають 29 років страхового стажу.

"У 2022 році особи, які досягли віку 60 років, мають право на призначення пенсії за віком за наявності страхового стажу не менше 29 років. За відсутності необхідного страхового стажу пенсія за віком може бути призначена пізніше. Наприклад, якщо особа працюватиме та набуде необхідні 29 років страхового стажу або у 2025 році – після досягнення віку 63 роки за наявності страхового стажу не менше 22 роки", - говориться у повідомленні.

також у фонді нагадали, що українці можуть звернутися до ПФУ із заявою про призначення пенсії, які можна оформити в особистому кабінеті. Та звернули увагу на те, що наявність страхового стажу, який дає право на призначення пенсії за віком, визначається на дату досягнення особою відповідного віку.

Нагадаємо, супермаркети оновили ціни на курятину і свинину: скільки коштуватиме м'ясо на початку серпня

Як повідомляв "Знай.ua", українців планують обкласти новим податком: міністр фінансів пояснив, кого це стосується

Також "Знай.ua" писав, роботодавці зможуть звільняти працівників під час війни ще з однієї причини: Мінекономіки надало дозвіл