Гречка, яка безсумнівно є однією з найулюбленіших круп українців, нарешті почала дешевшати. Її вартість помітно знизилася у серпні у порівнянні з липнем.

Як зазначають фахівці, тепер дефіцитний товар пропонують за доступнішою вартістю. Ще зовсім недавно ця крупа була найдорожчою в Україні. На фоні війни було помітно неабиякий ажіотаж довкола неї, відзначають експерти "АгроТренд".

Фахівці зазначають, що за кілограм гречки ще недавно просили рекордні 115 грн. На сьогодні ж середня ціна більш доступна, а саме - 88,60 грн. Також є можливість придбати крупу меншого фасування. Наприклад, 400, 450, 800, 900 грамів, які обійдуться дешевше за традиційні пакування. Проте, слід пам'ятати, що у відсотковому співвідношенні заощадити не вийде.

Ціна на гречку, фото: dsnews.ua
Ціна на гречку, фото: dsnews.ua

Наприклад, в "АТБ" гречка продається за 91,90 грн/кг. Водночас у торговельній мережі "Новус" ця крупа представлена по 91,89 грн/кг. Мінімальні ціни пропонують у супермаркетах "Ашан" – 88 грн/кг.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Ситуацію на ринку пояснила аналітик українського клубу аграрного бізнесу Світлана Литвин. Як пояснює фахівчиня, гречка може знижуватися завдяки новому врожаю крупи. Додається, що урожай гречки очікується наприкінці цього місяця. То ж економісти прогнозують зниження цін на гречку до 50–60 грн/кг.

"Найпомітніше зниження має стосуватися гречки, оскільки цього року виник певний дефіцит на даний продукт через ажіотажний попит на фоні війни. І якраз урожай нового року може виправити ситуацію з високою ціною гречки", – пояснила експерт. Світлана Литвин

Нагадаємо, у ПриватБанку оголосили нові правила користування кредитними картками: що заборонили

Як повідомляв "Знай.ua", українців планують обкласти новим податком: міністр фінансів пояснив, кого це стосується

Також "Знай.ua" писав, роботодавці зможуть звільняти працівників під час війни ще з однієї причини: Мінекономіки надало дозвіл