Слідом за багатьма іншими продуктами, які не перестають дорожчати протягом останніх кількох місяців, у серпні в українських супермаркетах значно зросли ціни на червоні помідори.

Як повідомляється на сайті "Агро Тренд", у період з липня до серпня вартість кілограма червоних помідорів у великих супермаркетах збільшилася з 58,08 грн до 69,70 гривень. Відповідно, різниця складає 11,62 грн.

Вирощування помідорів, фото: pixabay.com
Вирощування помідорів, фото: pixabay.com

Актуальні середні ціни на червоні помідори у супермаркетах:

  • Auchan – 69,90 грн/кг;
  • Varus – 59,90 грн/кг;
  • Megamarket – 89,00 грн/кг;
  • Novus – 59,99 грн/кг.

Зазначається, що за останні п’ять років найвищу ціну на червоні помідори було зафіксовано у квітні 2022 року.

Для порівняння, тоді кілограм продавали за 83,83 грн/кг. У період із березня по квітень цінник різко зріс практично на 14 гривень.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Що цікаво, найнижча ціна на червоні помідори була у серпні 2017 року. Кілограм томатів тоді вартував для покупців у супермаркетах 11,50 грн.

Помідори. Фото: скриншот Youtube
Помідори. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, супермаркети оновили ціни на курятину і свинину: скільки коштуватиме м'ясо на початку серпня

Як повідомляв "Знай.ua", українців планують обкласти новим податком: міністр фінансів пояснив, кого це стосується

Також "Знай.ua" писав, роботодавці зможуть звільняти працівників під час війни ще з однієї причини: Мінекономіки надало дозвіл