Дуже тривожна історія сталася у п'ятницю, 21 січня, у Львові на вулиці Майорівка, 21-25. Кареті "швидкої" з пацієнтом-пенсіонером потрібна була допомога. Машина загрузла в снігу на підйомі. На порятунок примчали сусіди, які близько години звільняли "швидку" з пастки – люди випихали руками і тягнули тросом на іншому авто.

Історія стала прикладом чудової взаємодії та небайдужості. У той же час, місцеві жителі обурені: три роки звертаються до міськради з проханням відремонтувати дорогу, а у відповідь отримують відмовки про відсутність коштів на ремонт.

Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих жителів у мережі Facebook.

Про це також розповіла лікар обласного госпіталю, яка проживає на вул. Ромни. Олеся Походило також допомагала колегам-медикам виїхати зі слизької ділянки: "Пацієнт вже близько півгодини в машині знаходиться. Ми своїми силами намагаємося машину виштовхати. А місто Львів каже, що такої дороги немає".

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Місцеве бездоріжжя, фото: Facebook
Місцеве бездоріжжя, фото: Facebook

"Ми зазначали в заяві, що цей шлях становить загрозу для життя. Прогнозували, що може приїхати швидка і застрягне. Два дні перед цим у мене народжувала дочка, у якої почалися пологи вночі. Розумієте, чи все це могло закінчитися", - розповідає лікар Обласного госпіталю і мешканка вулиці Майорівка Олеся Походило.

Під час снігопадів мешканці самі прибирають дорогу, як можуть, проте кажуть: процес був би простішим, якби покриття було відремонтовано. Навіть замислюються над покупкою власної снігоприбиральної машини. Адже прибирати своїми руками ділянку і посипати піском щодня дуже складно. Це займає багато часу і фізичних сил.

Виїхати з пастки карета швидкої намагалася майже годину. Житель вулиці Віталій теж відгукнувся допомогти. Саме в цей час він був вдома. Машину лікарів тягнув своїм авто майже півгодини, інші сусіди "швидку" підштовхували руками.

У Львівському Центрі екстреної медицини розповіли, що такі ситуації, коли машина швидкої не може дістатися до пацієнта або довести пацієнта до госпіталю, дійсно трапляються. В основному взимку при складних погодних умовах в гірській місцевості. Але буває таке і всередині самого Львова.

Раніше повідомляли, спостерігати за кішечкою і залишитися вдома з сім'єю: про що говорять прикмети в Єрмілов день 26 січня.

Як повідомляв Знай.uа, комунальники на Київщині вирішили посипати дорогу гречкою: "золотий" продукт рятує від травм.

Знай.uа писав, "Купили тур за 700 євро, а рахунок на 90 тисяч": Українка народила в подорожі по Європі і отримала "сюрприз" від німецької клініки.