З культурної столиці України прийшли доволі тривожні новини. Так, у місті Львів, у 8-й міській лікарні медики змогли провести дуже складну операцію 57-річному жителю області. Справа в тому, що у чоловіка ноги зігнулися під кутом 90 градусів і не розгиналися.

Чоловік два роки міг ходити тільки наввипередки. Після двох складних операцій він знову вчиться нормально ходити.

Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих журналістів.

в операційній, фото з вільних джерел
в операційній, фото з вільних джерел

Чоловік зі Львова, як повідомили журналістам у лікарні, 10 років тому переїхав жити в село і оселився на горищі батьківського будинку. Спав там і в холодну пору року. Горище було невисоке, тому чоловікові доводилося підгинати ноги.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Після першої ж зими у чоловіка виникли проблеми з ходьбою: йому насилу вдавалося вирівняти ноги. З приходом весни, тепла, тривожні симптоми пройшли, але знову повернулися разом з холодом. Наступної зими ноги чоловіка зігнулися під кутом 90 градусів і не розгиналися, вони немов скам'яніли.

"Хвороба прогресувала, у нього утворилися контрактури обох тазостегнових суглобів, колінних, м'язів і сухожиль, пересуватися ігор міг вже тільки на колінах", - повідомили в лікарні.

Коридор лікарні. Фото: Аргументи і факти
Коридор лікарні. Фото: Аргументи і факти
Коридор лікарні. Фото: Аргументи і факти

Два роки тому брат Ігоря забрав його до Львова і почав шукати лікарів, які допомогли чоловікові нормально ходити. Прооперувати чоловіка взялися ортопеди-травматологи 8-міської лікарні. Операцію провели в два етапи.

"Через складність ситуації працювати лікарям довелося вже не з м'язами і сухожиллями, які були скорочені, а з кістками. Їх на обох ногах розрізали і фіксували імплантати в положенні, яке відповідає природному стану. Першу операцію на правій нозі Ігорю зробили відразу, другу - через місяць", - повідомили лікарі.

Зараз пацієнт вперше за останні два роки випрямляє ноги і робить перші кроки. Після тривалої реабілітації, кажуть лікарі, чоловік зможе знову нормально ходити.

Раніше повідомляли, 91-річний пенсіонер подав приклад українцям, як їздити за новими правилами: вперед, Шумахер.

Як повідомляв Знай.иа, Українка з інвалідністю звинуватила медиків у знущаннях у ковід-лікарні: "Щодня плачу і страждаю від болю".

Знай.иа писав, українським пенсіонерам пояснили, хто оплатить їх похорон: "Не тільки родичі".