У Львові дівчинка, якій лише 1 рік та 5 місяців вдавилася їжею. Сирок, яким ласувала дівчинка потрапив у верхні дихальні шляхи й вона не могла дихати.

Мама дівчинки одразу ж викликала швидку допомогу. На щастя до приїзду медиків небезпека минула. Мама, керуючись рекомендаціями медиків зуміла надати своїй дитині першу медичну допомогу. Про це повідомляє Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Швидка допомога, скріншот: YouTube
Швидка допомога, скріншот: YouTube

"Дитина їла сирок, запивала водою з пляшечки й вдавилася. Дорогою ми зателефонували до мами й керували її діями. Саме тому на момент нашого приїзду небезпека минула – дитя уже відкашлювало їжу й добре дихало", – каже лікар 4-ї підстанції Центру медицини катастроф Назарій Глова.

Швидка допомога, скріншот: YouTube
Швидка допомога, скріншот: YouTube

Як вберегти дитину від ковтання сторонніх предметів:

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще
  • Звертайте увагу на вікові обмеження – не давайте маленьким дітям ті іграшки, які не передбачені для їхнього віку.
  • Не залишайте дрібні речі у зоні доступності дитини.
  • Не використовуйте предмети побуту (пульт від телевізора, годинники, електронні ваги, тощо) для забавки чи відволікання дітей.
  • Якщо маєте кількох дітей, спробуйте пояснити старшим, які предмети небезпечно давати малюкам.

Аби допомогти дитині, яка вдавилася лікарі радять одразу звернутися за медичною допомогою. Спочатку дитину може нічого не турбувати, одна з часом стан буде погіршуватися. Першими ознаками проблеми є біль при ковтанні, збільшена слинотеча, стискання за грудиною, страх ковтнути. Якщо ви помітили такі симптоми у своєї дитини, негайно зверніться за допомогою.

Швидка допомога, скріншот: YouTube
Швидка допомога, скріншот: YouTube

Адже лише медики можуть визначити рівень проблеми та зможуть допомогти дитині. Інколи проблему вдається вирішити швидко, проте трапляються випадки, які потребують госпіталізації та оперативного втручання.

Нагадаємо, у МОЗ заговорили про вакцинацію дітей від 5 років, Віктор Ляшко повідомив деталі: "Ми дозволили"

Раніше Знай писав, чи можна дітям у мороз займатися фізкультурою на вулиці – відповідь лікарів та учителів здивувала всіх

Також Знай повідомляв, як не травмуватися при ожеледиці? МВС дало поради українцям щодо поведінки у "слизький" період